středa 7. října 2015

Pečeme... Voňavý medový perník na plech - i pro začátečníky

Krásnou středu přeji,

poslední dobou jsem nějaká mlsná. Večer před spaním přemýšlím, co bych si dala za dobroty. A následující den je většinou realizuji. Tentokrát mě popadla chuť na něco perníkového.. a jako první mě napadl litý perník na plechu. Hledala jsem vhodný recept, hlavně na hrnečky, protože doma nemám ani pořádnou váhu.

Zde je výsledný recept na jemný medový moučník i pro úplné začátečníky. Dobrý ke kávičce nebo k čaji po dobrém nedělním obědě, i jako svačinka do práce nebo do školy. Bohužel nemám fotku, protože jsem ho ani nestihla vyfotit, jak rychle zmizel.


Hrnek o klasickém objemu = 250 ml


  • 2 hrnky hl. mouky
  • 3/4 hrnku cukru
  • 1 hrnek mléka
  • 2 vejce
  • 1 kypřící prášek do perníku
  • 1/2 -3/4 hrnku oleje
  • 1 lžíce kakaa
  • 1 lžíce medu

Nejprve si připravíme sypkou směs. Mouku a kypřící prášek si prosejeme do mísy a pořádně promícháme, přidáme cukr a kakao. Zvlášť si připravíme tekutou směs z vajíček, mléka, medu a oleje. Obě směsi pořádně promícháme, aby nebylo těsto hrudkovité. Mezitím si předehřejeme trouby na 170-180 stupňů. Plech pořádně vymažeme omastkem (máslem nebo olejem) a vysypeme hrubou moukou. Pečeme v rozehřáté troubě asi 20 min, přitom zkusíme test párátkem nebo špejlí - pokud se na párátko nic nepřilepilo, buchta je hotová.

Dobrou chuť :-)


Máte rádi perníky na plechu? Jaké je váš oblíbený recept?





Žádné komentáře:

Okomentovat