středa 17. září 2014

Filmové tipy aneb co stojí za to zhlédnout v září

Ahoj,

pro milovníky filmů jsem tady se žhavými novinkami právě z filmového světa. Zajděte si do kina nebo si pusťte film na DVD. Nudit se s tím to výběrem nebudete, vybere si snad každý.

foto

Právě v těchto dnech vtrhne do kin akční scifi film Labyrint: Útěk, který je napsán podle knižní předlohy spisovatele Jamese Dashnera. Děj je více než zajímavý a přijdou si na své především milovníci dobrodružství a toho správného napětí:


Oficiální text distributora:

Podzemní výtah Thomase vyvezl na louku obklopenou vysokými zdmi. Vůbec na nic si nepamatuje, dokonce si zpočátku nevzpomíná ani na vlastní jméno. Hned po příjezdu jej přivítá skupina dalších mladíků, které již dříve potkal stejný osud. Vytvořili zvláštní komunitu, která se na tom podivném místě snaží přežít a zároveň neúnavně hledá únikovou cestu. Možnost utéct mají každé ráno, kdy se ve zdi otevírá obrovská brána. Ta jim však pouze umožňuje vstoupit do obrovského a neustále se měnícího bludiště, které jejich nový domov obklopuje. Nejlepší a nejodvážnější běžci hledají cestu ven a postupně mapují jednotlivé části labyrintu. Mají na to jen čas vymezený denním světlem, večer se brána uzavírá a kdo se nestihne včas vrátit, mezi stěnami labyrintu nepřežije. Zůstane po něm jen přeškrtnuté jméno vyryté na stěně. Labyrint se totiž v noci mění na děsivé místo plné nejrůznějších nástrah, kvůli nimž se pravděpodobnost přežití v jeho útrobách limitně blíží k nule. Thomase přesto bludiště neustále přitahuje. Možná za to může i fakt, že je jiný než ostatní chlapci. Jemu jedinému se zdají podivné sny o minulosti a o záhadné organizaci skryté pod zkratkou W.C.K.D. Navíc právě jeho jméno vykřikne nový pasažér, kterého přiveze další výtah. K překvapení všech to ale není chlapec, ale dívka (Kaya Scodelario). A právě ona možná drží klíč od brány jejich vězení.(CinemArt)




Na DVD můžete právě zhlédnout českou romantickou komedii 10 pravidel jak sbalit holku, která mě velmi mile překvapila. Natočil ji režisér Karel Janák, který má za sebou filmy jako Snowboarďáci a Rafťáci. V hlavních rolích uvidíte Matouše Rumla, kterému hraje otce Miroslav Donutil.

Oficiální popis: 

Hlavní hrdina nové filmové komedie Marek je typickým příkladem mladého mimoně, žijícího ve vlastním vesmíru. Je to chytrý a milý student astrofyziky, jehož největší láskou jsou nejen hvězdy, ale i horoskopy. Jeho dráhu mu však jednoho dne překříží dívka snů a Marek se zamiluje tak beznadějně, že ve škole není schopen ani udělat zkoušky. V tento moment se do věci obouvají jeho odhodlaní přátelé. Rozhodnou se povolat na pomoc a zasvětit do Markových problémů jeho otce, který je úspěšným vydavatelem řady bestsellerů na téma: jak získat ženu. Společně pak začnou Markovi připravovat velkou strategickou hru, díky níž by se mu mělo podařit najít cestu k milované dívce. Tím mu však zadělali na nejeden veliký průšvih. Marek pod vedením otce a přátel absolvuje velmi svérázný kurz dívčí psychologie. Platí ovšem v životě těch 10 zaručených pravidel přesně podle knížek?(Falcon)




Pokud vás baví milé a vtipné romantické filmy, určitě si zajděte na film Lepší pozdě než nikdy, kde v hlavních rolích hrají Michael Douglas a Diane Keaton. Běží v kinech od 11.9.2014.

Existuje milión důvodů, proč nemít rád realitního makléře Orena Littlea (Michael Douglas), a to je přesně to, co se mu líbí. Na každého, kdo mu zkříží cestu, je schválně nepříjemný, a nechce nic jiného, než prodat poslední dům a v klidu a míru odejít do penze. A tak zatímco vyhlíží svůj velký realitní konec, tráví čas ve svém domě se čtyřmi byty. Svým sousedům se většinou vyhýbá, tedy pokud si tedy zrovna nestěžuje na hluk, který dělají jejich děti, nebo když jim nezabere celou příjezdovou cestu svým mercedesem. Dokonce i Leah (Diane Keaton), která Orena navzdory jeho nevrlosti vytrvale zve na mojito, se dostává jen rázných odmítnutí. Snese se s jediným člověkem, kterým je jeho stará přítelkyně a kolegyně Claire, a to jen proto, že se znají už celá desetiletí a hlavně proto, že dokáže být sarkastická a protivná stejně dobře jako on. Orenův život se obrátí vzhůru nohama, když se u jeho dveří nečekaně objeví syn Luke, a požádá ho, aby se dočasně postaral o jeho devítiletou dceru Sarah, o jejíž existenci Oren neměl ani tušení. Když se Sarah doslova zjeví u jeho prahu, Oren neochotně souhlasí, že ji vezme dál. Bleskově ji ale přehodí na Leah, která nedokáže odmítnout Orenovo absurdní očekávání, že ona jednoduše zvládne všechno tak, aby on mohl dál pokračovat ve svém dosavadním životě bez jakékoli změny. Sára ale Orena a Leah postupně sblíží a umožní jim vidět i odvrácenou část toho druhého. Oren brzy zjistí, že Leah je víc než jen pár rukou navíc, které mu pomáhají se Sarah. A Leah pozná, že Orenův nepřístupný zevnějšek je jen slupka, která zakrývá lidskost snažící se prodrat ven. A tak se společně perou s vtipnými, radostnými, trapnými a někdy silnými chvílemi jejich nové reality.(CinemArt)




Jaký film jste v poslední době viděly vy? Máte nějaký tip?

4 komentáře:

  1. Na labyrint se chystám, ale chci si nejdříve přečíst knížku. Já naposledy viděla Jedna za všechny, super komedie, doporučuji zkouknout :)

    Radu UltimateChic

    OdpovědětVymazat
  2. o tom Labyrintu jsem nedávno slyšela a dost mě zaujal! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Zrovna jsem také psala filmové tipy :D A na film s Douglasem se zrovna s mamkou chystáme! :)
    http://sugar--spice--nice.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Ta česká komedie je naprosto skvělá, takže souhlas! :) Na zbytek se teprve chystám, díky za tipy!

    OdpovědětVymazat