úterý 27. května 2014

Dobroty z Top receptů, které stojí za vyzkoušení

Určitě to znáte. Jakmile vaříte téměř každý den a navíc svá oblíbená jídla několikrát za sebou, už vás po čase omrzí. A kde brát tu inspiraci a vymanit se ze stereotypu? Food blogů je dnes celá řada, ale chce to tip na web, kde je všechno pěkně pohromadě a kam přispívají i ti, co svůj vlastní prostor nemají.

Inspiraci mi přinášejí hlavně Top recepty, kde můžete natrefit na dobrý recept pomocí dostupných surovin, ze kterých byste rádi vařili. Já zadávám suroviny přímo do vyhledávače a vyskočí na mě tolik receptů, že mě hned napadne, co by bylo dobré uvařit.

V dnešním článku bych vás ráda inspirovala již vyzkoušenými recepty. Tyto recepty ráda řadím do své sbírky a velmi často po nich sahám.

Oblíbené recepty

Ploché kuře Crapaudine s pečenými cibulemi, brambory a jablky



Jeden z vyzkoušených a velmi oblíbených receptů, který můžete obměňovat dle vlastní chuti a preferencí. Směs pod kuřetem se může skládat z vašich oblíbených kousků zeleniny - cukety, papriky, lilku, rajčat. Fantazii se meze nekladou.



Voňavé krůti plátky s přírodní šťávou



Lahůdka. Krůtí maso na orientální způsob - se šťávou z pomerančů. Lehce nasládlé, lehce pikantní. Máta jen ozvláštní tu svěží chuť.

Vepřová kýta po uhersku

Hodně starý recept z pokladů našich babiček. Rozmarýn maso neskutečně provoní a společně s rajčaty tvoří zajímavou dvojici. Ochutnejte i vy. Vařila jsem asi dvakrát a ještě někdy určitě budu :-)

Drobenkový koláč s ovocem

Ta nejjednodušší drobenková buchta, jakou znám! Jednoduše na hrníčky, bez zbytečného vážení vykouzlíte s jakýmkoli oblíbeným ovocem skvělou pochoutku. Peču pravidelně a lepší recept neznám.

Gnocchi po česku - se zelím a slaninou

Zajímavá úprava oblíbených "ňoků" v tradiční české úpravě. Jsou téměř k nerozeznání od halušek, proto se hodí tento recept vyzkoušet, když vás tlačí čas. Vyzkoušeno a je to výborné!

Vepřové medailonky na hruškách

Pro milovníky sladko-slané kombinace a hlavně Nivy. Je to pochoutka, kterou jsem vařila si 3x. Bohužel teď nemůžu plísňové sýry, jinak bych si ráda zase dala. Zkuste a uvidíte, že se budete oblizovat.


Znáte a navštěvujete Top recepty? A jaký recept je váš oblíbený?


Žádné komentáře:

Okomentovat