pátek 27. června 2014

Krůtí maso s rajčaty a kukuřicí á la Chicken Potato (Potrefená Husa)

Pamatuji si na první měsíce strávené v Praze a návštěvu restaurace Potrefená Husa na Pankráci. Objednala jsem si Chicken Potato - kousky kuřecího masa s rajčaty, cibulí a spoustou kukuřice podávané s bramborem ve slupce a lžící zakysané smetany. Hrozně mi to chutnalo, několikrát jsem se pokoušela udělat si to i doma. A dnes po dlouhé době jsem si na recept vzpomněla zase. Zde je tedy inspirace á la Chicken Potato, avšak z krůtího masa.





Ingredience (pro 4 osoby)


  • 500 g krůtích prsou
  • 1 plechovka krájených rajčat
  • 2 menší cibule
  • malá plechovka kukuřice
  • tmavý ocet balsamico
  • olivový olej
  • máslo
  • sůl, pepř

Nejprve si nakrájíme krůtí maso na tenčí nudličky. Připravíme si marinádu z octa balsamico (asi 3 lžíce), soli, pepře a olivového oleje (přiměřeně). Necháme asi půl hodinky odpočinout. Poté na dobře rozpálené pánvi opečeme ze všech stran. Maso přendáme do mísy, přebytečnou tekutinu slijeme. Na pánev dáme několik lžic oleje, přidáme na půlkolečka nakrájenou cibuli a osmahneme do růžova (podle chuti). Přidáme konzervovaná rajčata, osolíme, opepříme. Prohřejeme, do směsi vrátíme zpět maso, přidáme podle chuti ještě balsamico, kukuřici a několik minut společně vaříme, aby kukuřice trošku změkla. Dochutíme dle potřeby a podáváme např. s opečenými brambory.

Dobrou chuť :-)


1 komentář:

  1. to vyzera mnamkovo!

    Pozyvam na letnu super giveaway tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2014/06/letne-rozdavanie.html

    OdpovědětVymazat