středa 25. června 2014

Vaříme... Bleskové špagety a la bolognese

Dnes pro vás mám po delší době zase nějaký ten recept. Boloňské špagety zná každý a také má každý z nás svůj oblíbený recept, jak tyto špagety udělat. Spousta také bude namítat, že o boloňské špagety nejde - není to tradiční boloňské ragú, které se vaří několik hodin. Jde o rychlovku, kterou budete mít do půlhodinky hotovou a chuťově jsou moc dobré. 





Ingredience (pro 4 osoby)


  • asi 500 g mletého masa mix 
  • 1 střední cibule
  • 1 střední mrkev
  • kousek celeru (aby bylo půl na půl s mrkví)
  • 1 plechovka rajčat v plechovce
  • koření na špagety od Grešíka (asi 2 lžičky), pokud není, přidáme oregano a stroužek česneku
  • olivový olej
  • sůl, pepř, cukr dle potřeby


Na rozpáleném oleji si zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno. Přidáme mrkev a celer nastrouhané na struhadle na jemno. Společně opékáme, aby zelenina trochu změkla. Pokračujeme mletým masem, které dáme ke směsi a pořádně ze všech stran opečeme až se vypaří přebytečná tekutina. Osolíme, přidáme koření, plechovku rajčat a dusíme. Podle potřeby dolijeme trochou vody. Jakmile se rajčata trošku rozvaří, ochutnáme, dochutíme solí, pepřem. Pokud je směs málo sladká, můžeme i osladit. Ale díky přidané mrkvi a celeru by to mělo být dost sladké. Jakmile docílíme požadované chuti, můžeme vypnout.

Podáváme s oblíbenými špagetami nebo těstovinami posypané parmazánem (v mém případě eidamem). 

Dobrou chuť :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat