středa 11. června 2014

Vaříme... Jednoduché šunkoflíčky

Tento týden přicházím s oblíbeným rychloreceptem na šunkofleky. Oblíbí si je i ti, kteří neholdují výrazné chuti klasického vařeného uzeného, jde o velice rychlou záležitost a navíc moc dobrou. A navíc i levnou. Nejde o žádné kuchařské veledílo, ani recept pro vyznavače zdravého životního stylu, ale taková česká klasika, kterou občas nepohrdne nikdo.






  • 1 balíček Babiččiných fleků
  • 250-300 g uzené krkovičky (plátky)
  • 1 menší cibule
  • 5 vajíček
  • olej
  • asi 100 ml smetany nebo mléka
  • nakládaný hrášek (menší plechovka)
  • sůl, pepř

Nejprve si nakrájíme cibuli nadrobno a osmahneme na oleji dozlatova, přidáme na kousky nakrájenou uzenou krkovičku (měla jsem na plátky) a společně pár minut orestujeme. Uvaříme si těstoviny v osolené vroucí vodě, slijeme, přidáme pár lžic oleje a směs cibulky a krkovičky. Promícháme, přidáme scezený hrášek. Rozkvedláme si vajíčka s trochou soli, pepře a přidáme smetanu nebo mléko. Promícháme a nalijeme k připravené směsi těstovin, uzeného a hrášku. Přendáme do vymazaného pekáčku, promícháme a dáme péct do trouby vyhřáté asi na 180 stupňů, dokud se vše nezapeče, mezitím můžeme trochu promíchat, pokud chceme vejce mít rovnoměrně. Podáváme s oblíbeným salátem nebo kyselou okurkou.

Dobrou chuť :-)


Žádné komentáře:

Okomentovat