neděle 6. července 2014

Café Louvre - kavárna, kde se zastavil čas

Na Národní stojí proslulá kavárna Café Louvre, kde rád chodil Franz Kafka nebo Karel Čapek. Po vstupu do budovy vás čeká chůze pěšky do prvního patra, kde se nachází samotná kavárna s restaurací. Prostředí kavárny na Vás dýchne dobovou atmosférou.

Dnes jsme s přítelem podnikli kulinární výlet do centra Prahy, na mém food wishlistu byl právě tento podnik, takže výběr byl pro tento víkend jasný. Přišli jsme těsně před 12. hodinou, kdy se na terase podávala ještě snídaně. Venku bylo šílené dusno a začalo dost pražit slunko, takže jsme byli rádi, že se otevřel prostor vnitřní restaurace.





K pití jsme zvolili jen džbán vychlazené kohoutkové vody, protože byl opravdu velký hic a nechtělo se nám dávat 40 Kč za dvě deci sladkého nealka. I tak jsme ale zaplatili 29 Kč, přitom v některých podnicích je standardem dávat "kohoutkovou" gratis.

K hlavnímu chodu jsme si objednali kuřecí steak s dipem z červené řepy a opečeným bramborem s pečenou řepou, cibulí a česnekem za cenu 109 Kč. Avizovaná hmotnost masa byla 120 g, což není moc. Ačkoli nejsem nějaký extra velký jedlík, z porce jsem se bohužel nenajedla. Nejspíš se s tím trochu počítá, že si dáte ještě nějaký ten dezertík a kávičku k tomu. To mě teda trošku zklamalo, ale celkově jídlo hodnotím velmi dobře, bylo opravdu chutné.

Příliš kladně však nemůžu hodnotit čekání, celkově jsme strávili v restauraci hodinu, z toho asi 20 minut jsme čekali na vodu a dalších 20 minut na naše jídlo. Podotýkám, že šlo o víkendovou nabídku, takže jídlo, které nebylo á la carte (tedy z jídelního lístku). Nevím, jak to zde chodí běžně ve všední den, na běžný oběd v polední pauze to asi není. Obsluha však byla příjemná, co se servisu nemám co vytknout.

Celkově hodnotím tuto restauraci velmi dobře a ještě někdy ji určitě navštívím. Cítila jsem se příjemně a to vše bylo podpořenou i výbornou atmosférou. Bohužel musíte počítat s trošku delším čekáním, což mi trošku kazí celkový dojem. Ale pokud máte času habaděj, vadit vám to nejspíš nebude.

Příště bych ráda ochutnala nějaké jejich dezerty, bohužel jsem v tom parnu nějak neměla chuť. Tak zase někdy, Café Louvre.

Žádné komentáře:

Okomentovat