středa 16. července 2014

Červencové kinotipy - Love song, Úsvit planety opic a další

Léto je v plném proudu a k němu patří rozhodně také chození do kina, třeba i do toho letního bez přístřešku. Mám pro vás několik tipů na filmy, které vtrhly do kin v těchto dnech nebo je premiéra ještě v tomto měsíci čeká. Které z nich mě podle ukázek zaujaly? (zdroj: CSFD.cz)

LOVE SONG



Komedie / Drama / Romantický / Hudební

USA, 2013, 104 min


Gretta (Keira Knightley) a její přítel Dave (Adam Levine) jsou spolu již od vysoké školy a společně skládají hudbu. Když Dave podepíše smlouvu s jednou z největších nahrávacích společností, odstěhují se spolu do New Yorku, aby zde začali život, o kterém vždycky snili. Dave však rychle nabytou slávu neustojí a brzy Grettu opustí. Všechno se však změní, když Gretta potká během svého vystoupení v zapadlém baru v East Village bývalého hudebního producenta Dana (Mark Ruffalo). Ten na tom taky není zrovna nejlíp a svoje zkrachovalé manželství a nedávný vyhazov z práce utápí v alkoholu. Když ji pak uvidí vystupovat, rozhodne se vsadit všechno na její talent a nahrát netradiční album přímo v ulicích New Yorku. Z náhodného setkání dvou zklamaných lidí se tak začne rodit hudba, která možná nedobyje svět, ale rozhodně si získá srdce všech. (oficiální text distributora)




Že by nová variace na slavný muzikál Once Markéty Irglová a Glena Hansarda? V kinech od 10.7.2014.





ÚSVIT PLANETY OPIC





Sci-Fi / Akční / Drama / Thriller

USA, 2014, 130 min

Caesar je šimpanz, se kterým jsme se seznámili před třemi lety ve velmi úspěšném filmu Zrození planety opic. Tehdy právě on, jako první z lidoopů, získal mimořádně vysokou inteligenci a to kvůli pokusům s ještě neschváleným lékem na Alzheimerovu nemoc. Chytrý lidoop se stal senzací, ale zároveň předznamenal zásadní revizi pohledu na to, kdo je skutečným pánem tvorstva. Příběh Úsvitu planety opic začíná deset let poté, co se Caesar se smečkou dalších uprchlých lidoopů ukryl v hlubokých lesích poblíž San Francisca. Lidstvo v mezidobí prakticky zdecimoval agresivní virus, jehož první příznaky se objevily na konci prvního dílu. Těm, kteří virovou pandemii přežili, navíc hroutící se svět stavěl do cesty další nečekané překážky. Území uvolněné lidmi postupně obsadil národ geneticky pozměněných lidoopů, v jejichž čele stojí právě Caesar. Síla a schopnosti Ceasarova království narůstají, postupně vzniká nová civilizace řídící se novými zákony a pravidly; civilizace, která si dokáže představit Zemi bez lidí. Planetu opic. Lidé, kteří přežili, se snaží narůstající opičí dominanci narušit a vrátit se na vrchol evolučního žebříčku. Začíná boj o moc, boj o to, kdo bude vládnoucím živočišným druhem na Zemi. Obě strany sice dosáhnou křehkého příměří, ale jen nakrátko. Napětí mezi lidskou a lidoopí komunitou narůstá, sílí i boj o moc uvnitř obou skupin. Tohle napětí může vyřešit jen fatální střet, po němž bude zcela nezpochybnitelné, kdo se stal vládcem planety Země.
(oficiální text distributora)



Pokračování Zrození planety opic, což byl opravdu super film. Na dvojku rozhodně půjdu a už se moc těším. V kinech od 17.7.2014.



PARÁDNĚ POKECAL




Komedie / Drama

Česko, 2014, 75 min

"V dramatické situaci se snažím o humor, v komické situaci mě zajímá drama," říká Tomáš Pavlíček o jedné z konstant svého autorského stylu, který se naplno rozvíjí v jeho celovečerním debutu. Hrdinou je pětadvacetiletý Štěpán – sympaťák, ale také trochu budižkničemu, který ze všeho nejvíce tápe. Když ale při práci v call centru naváže kontakt s tajemnou a vyrovnaně působící Marií, je přece jen vytržen z letargie. Hravě pojatý snímek se točí okolo mladých hrdinů plných nejistoty, kteří se však snaží dostat z ubíjejících stereotypů. A přestože ani na konci nemusí Štěpán vědět, kudy přesně se vydat na cestu životem, pouhé rozhodnutí někam jít značí posun. Ve zvolené stylizaci pracuje snímek s groteskní zkratkou a místy zachází až do nonsensové poetiky, přesto ale vykazuje velké pochopení pro tápání svých hrdinů. V nezvykle tlumené herecké poloze pak představuje herce Václava Vydru, který jinak bývá obsazován spíše do třeskutých komedií.(MFF Karlovy Vary)




Trailer se mi moc líbil, někteří už mohli film zhlédnout na MFF ve Varech, já si na něj možná zajdu do kina 31.7.2014.


Na co se chystáte v létě vyrazit do kina vy? Budu ráda za nějaké další tipy :-) 


4 komentáře:

  1. Ted mě tak napdadá, že jsem dlouho nebyla v kině, to budu muset napravit :D :)

    PS: Moc ráda bych tě pozvala na svojí první GIVEAWAY!:)
    http://lovies47.blogspot.cz/2014/06/giveaway-01.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No určitě je z čeho vybírat, na léto se vyrojily zajímavé filmy. Díky za pozvání, ale produkty bych nevyužila... Navíc o tom odličovači na oči ses v superlativech nevyjádřila, takže o něho nijak nestojím.

      Vymazat
  2. mám čo pozerať, vďak za tipy! :).

    Kejmy ♥.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není zač, chození do kina zbožňuju, takže ráda dám nějaké ty zajímavé tipy :-)

      Vymazat